Actualitate

Ce au stabilit Maia Sandu și ambasadorul Rusiei în Republica Moldova ~ InfoPrut

Președintele ales Maia Sandu i-a transmis mulțumiri lui Vladimir Putin, asigurându-l de întreaga cooperare a acesteia.

În cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, Maia Sandu a discutat despre agenda de cooperare bilaterală între Republica Moldova și Federația Rusă.

„În calitate de prim-ministru, mi-am dorit și am început o relație bazată pe respect reciproc și pragmatism, care să fie în beneficiul cetățenilor noștri. Îmi doresc să putem relua agenda de cooperare în baza acestor principii”, a spus Maia Sandu.

Aceasta a accentuat că misiunea ei în calitate de președinte este să unifice societatea și să construiască un stat funcțional care lucrează pentru cetățeni, subliniind că interesul cetățenilor va sta la baza politicii externe.

„Este misiunea mea să scot țara din izolare internațională și să dezvoltăm relații bune cu Federația Rusă, care să permită rezolvarea unor probleme importante pentru cetățeni. Am convenit să începem să lucrăm imediat pentru a prelungi scutirea de taxa vamală la exportul unei serii de produse moldovenești, care expiră la sfârșitul acestui an”, a mai spus noul președinte.

În final, Maia Sandu a precizat că va duce o politică externă activă pe toate planurile, care va avea la bază interesul național.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button