Actualitate

Ce a descoperit Agenţia Națională a Mediului: „Bucureștenii din Sectorul 1 respiră un aer mult mai toxic din cauza deşeurilor”

Au început să apară efectele scandalului dintre primarul Sectorului 1 și firma de salubritate. Un aer toxic pentru cetățenii care locuiesc în Sectorul 1. Aceasta este concluzia experţilor Agenţiei Naţionale a Mediului.

După ce gunoaiele din Sectorul 1 al Capitalei nu au fost ridicate cu săptămânile, experții Agenţiei Naţionale pentru Protecția Mediului au decis să măsoare calitatea aerului și au descoperit concentrație peste limita admisă în ceea ce privește hidrogenul sulfurat.

A fost o depășire a hidrogenului sulfurat în data de 6 iulie și a fost făcută o informare la Prefectura Municipiului București și la Garda Națională de Mediu a municipiului București. În săptămâna următoare se vor efectua controale și se va afla de unde a venit această depășire și se vor face în continuare monitorizări pe hidrogenul sulfurat”, a declarat directorul executiv al ANPM, Simona Mihaela Aldea.

Hidrogenul sulfurat poate lua naștere prin procesul de putrefacție și are un miros urât în concentrație redusă. În concentrații mai mari poate provoca și probleme de sănătate.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button