A fost inventată masca de protecție care omoară coronavirusul. De când ar putea fi disponibilă
Distribuți acest articol

Am încercat să vedem ce cred românii despre purtarea măștii și lucrurile nu stau foarte bine. Marea majoritatea a acestora consideră că purtarea măștii a căpătat un caracter formal și românii o poartă doar în spațiile publice și numai atunci când există posibilitatea să fie văzuți de aceștia. Purtarea măștii în spațiul public nu este bine primită de către români, aceștia considerând că masca îi împiedică să respire mai bine.

“Măsura a căpătat un caracter formal, majoritatea românilor nu mai suportă masca. Această impunere este caducă deoarece nu se poartă masca nici de cei care au impus-o. Am văzut pe Vlad Voiculescu fără mască, am văzut ministrul muncii fără mască, dar ei cer mască.

Este foarte greu să ții masca pe față tot timpul, masca deranjează. Oamenii o poartă formal pentru că așa li se cere, se conformează, nu pentru că sunt de acord.

În micile localități sau la sate masca nu este deloc purtată, vedem de multe ori români cu masca murdată, purtată de câteva zile, o sursă reală de infecție pulmonară.

Românii au nevoie să respire un aer curat, fără mască în spațiul public” spune Claudiu Popescu din București.


Distribuți acest articol