Politică

Cătălin Predoiu susține că actul de trădare națională semnat cu Austria este un lucru bun

Cătălin Predoiu, a explicat că actul de trădare națională semnat cu Austria este un lucru bun și este o victorie a României, care tradus este ridicarea controalelor la frontierele aeriene și frontierele navale.

Iată ce a spus acesta: „Fără îndoială suntem stat membru Schengen în virtutea și temeiul acestei decizii al Consiliului. Cred că acesta este principalul avantaj că am obținut statutul de stat membru Schengen ceea ce face mai ușoară munca mai departe.

Multe alte state ne-au spus că noi nu suntem pregătiți din punct de vedere politic. Vom vedea că și alte state care candidează la aderarea vor primi un refuz din cauza celorlalte state care trebuie să dea un răspuns politic.

Românii vor vedea că această decizie le vor aduce avantaje și o altă poziție pentru țară pentru a negocia restul lucrurilor”, a declarat Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

Iată mai jos care sunt condițiile impuse de Austria:

1) Consolidarea în continuare a protecției frontierelor externe ale UE
Bulgaria și România ar trebui să fie sprijinite în continuare în ceea ce privește protecția frontierelor externe ale UE – un efort întreprins în beneficiul UE 27:

2) Intensificarea controalelor la frontierele terestre dintre Bulgaria și România precum și de către România la frontiera cu Ungaria (de exemplu, echipe multilaterale pentru măsuri compensatorii care să creeze un sistem cu mai multe filtre pentru a aborda în continuare neregulile privind migrația ilegală)

3) Colaborarea în vederea limitării mișcărilor secundare în conformitate cu dreptul Uniunii, în special prin angajamentul de a aplica rapid acordul de la Dublin, prin preluarea imediată a tuturor solicitanților de azil pentru care Bulgaria și România sunt responsabile în conformitate cu Regulamentul Dublin (și cu viitorul regulament privind azilul și Regulamentul privind gestionarea migrației), fără nicio limitare (în special în ceea ce privește numărul de persoane care urmează să fie preluate în decursul unei luni), prin preluarea beneficiarilor de protecție internațională în BG și RO, precum și prin garantarea rapidității (max. 3 zile lucrătoare) de răspunsuri la cererile de preluare. În prezent, acest lucru este în special relevant pentru solicitanții de azil afgani și sirieni.
Prin aceasta, recunoaștem importanța unui sistem de azil funcțional pentru funcționarea Schengen; în plus, transmitem semnalul că solicitanții de azil nu pot își aleg țara de destinație și că cererea lor de azil va fi procesată de către statul membru responsabil.

4) Desfășurarea consilierilor în materie de documente (inclusiv consilierii austrieci) pentru zborurile relevante la aeroporturi din Bulgaria și România; controale prin sondaj la sosirea în Austria, în conformitate cu dreptul Uniunii.

5) Angajamentul de a discuta în 2024 despre un Spațiu Schengen funcțional și despre lucrările pregătitoare pentru măsuri compensatorii la frontiera dintre România și Bulgaria.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button