Distribuți acest articol

Când ești în vârful piramidei poți face ce vrei tu cu o semnătură, chiar și să faci angajări pe pile, fără să îți pese de vreun moment de faptul că acei oameni nu sunt pregătiți în domeniile cheie. Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a reușit din pix să transfere la Autoritatea Rutieră Română (ARR) 27 de angajați din Parlament 27 de angajați, fără studii de specialitate, fără activitate în același domeniu.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) îi solicită explicații Ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, în legătură cu angajările care se fac în instituțiile din subordinea sa. Cei de la C.O.T.A.R arată faptul că în cadrul Autotorității Rutiere Române nu mai puțin de 27 de angajați sunt transferați direct din Parlament.

Autoritatea Rutieră Română mai are o problemă și cu justificarea veniturilor obținute anul trecut, respectiv cheltuielile realizate prin achizițiile instituției și scopul acestora, inclusiv achiziția/schimbarea de sedii. Aceeași instituție este vizată și de numirea Secretarului de Stat Gabor Sandor (UDMR), pe 5 februarie 2021, despre care nu se consideră că ar fi în conflict de interese, chiar dacă a condus, din 1999 până pe 25 februarie 2021, 46 de centre de formare profesională care aparțin de SC IFPTR SRL, al cărui asociat unic este Fundația IFPTR, (cf.art.presa)cu fondator și președinte tot Gabor Sandor.

Nici faptul că angajații ARR lucrează în paralel la IFPTR nu se consideră incompatibilitate, nici faptul că secretarul de stat Gabor Sandor a avut acces la bazele de date ale centrelor de formare profesională (adică ale concurenței) nu se consideră conflict de interese. Iar acum se trece la un nou nivel, după ce ARR și-a aprobat noua Organigramă, pe 29 Aprilie, astfel încât se va înființa un nou Departament de autorizare și examinare – în subordinea aceluiași Gabor Sandor – care va controla direct toate centrele de formare profesională din domeniu.


Distribuți acest articol