Distribuți acest articol

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, este foarte activ pe Facebook. Promisiunile făcute asupra infrastructurii rutiere te unge pe suflet și îți dă impresia că aceste drumuri se vor face peste noapte. În realitate, aceste drumuri sunt într-un stadiu de schiță, fără licitații, fără documentații și fără proiect tehnic. O propagandă în adevăratul sens al cuvântului.

Drumul național actual DN6 este demult depășit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naționale, străbate foarte multe localități.

“Licitația este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR. Din contract, va rezulta un “preliminary design”, o documentație cu un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuși va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluții inovatoare și să facă ajustări tehnologice pe design. Este încă o investiție pentru care am fi putut discuta astăzi de lucrări, sau de licitație pentru lucrări, dacă proiectarea s-ar fi făcut deja în anii ce au trecut. Din păcate, trebuie să o facem abia acum.

Dar așa se face infrastructura: așezând cărămizile pentru viitor. Ce vă promitem este că vom urmări cu profesionalism și pasiune, ca pe toate celelalte proiecte, drumul acestei investiții până la deschiderea pentru trafic.” afirmă Cătălin Drulă pe Facebook.


Distribuți acest articol