„Cât trăim pe-acest pământ”: Interpretul Iurie Sadovnic a trecut la cele veșnice
Distribuți acest articol

Interpretul Iurie Sadovnic, cunoscut și iubit pe ambele maluri ale Prutului, a trecut la cele veșnice. 

Conform informațiilor apărute în presa de la Chișinău, renumitul artist ar fi fost găsit fără suflare în propria locuință, după ce s-ar fi împușcat în cap. Tragedia s-a produs în această după amiază, oamenii legii fiind alertați de soția interpretului.

Inspectoratul de poliție a sec. Botanica a fost sesizat la ora 14:21, precum ca într-un apartament a fost depistat cadavrul unui bărbat. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor fiind solicitat și medicul legist”, a transmis Poliția.

Femeia le-a spus polițiștilor că soțul ei era singur acasă în momentul în care s-ar fi împușcat. Arma cu care a fost efectuată împușcătura era deținută legal. Pe acest caz a fost pornit un proces penal, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Iurie Sadovnic s-a născut în data de 14 decembrie 1951 în localitatea Jura, raionul Râbnița. Muzica lui a răsunat în Piața Marii Adunări Naționale, în toate localitățile și în inimile oamenilor în perioada când R. Moldova a obținut independența. Interpretul a cântat și în tranșee pentru ostașii care luptau în războiul de la Nistru în 1992.

Sadovnic a activat ca solist al formațiilor vocal-instrumentale „Haiducii din Susleni”, formația „Haiducii” a Institutului de Arte (1968—1973), formația „Sonor” (1973—1976), formația de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970—1972), „Contemporanul”, (1977-1978) și „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chișinău. În 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol