Actualitate

Cât a băut Florin Cîțu la volan… Polițistul american susține că inculpatul se deplasa în mod vizibil de pe-o parte pe alta a drumului, având ochii injectaţi şi umezi la legitimare

Rareș Bogdan, un susținător înrăit a premierului în cursa internă din PNL, susținea că Florin Cîțu a băut doar o bere, înainte de a se urca la volan. Probele din dosarul premierului spun altceva. Polițistul american a observat cum inculpatul se deplasa cu mașina în mod vizibil de pe-o parte pe alta a rutei de călătorie și nu putea menține o viteză constantă (fluctua între 32 şi 56 km/h).

Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice şi a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectaţi şi umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate. Inculpatul a făcut un Preliminary Breath Test care indica Blood Alcohol Content (BAC) peste 0.100. Inculpatul a făcut testul Datamaster şi acesta a înregistrat un BAC de 0.161”.

Limita legală a Blood Alcohol Content potrivit Codului Penal din Iowa este de 0.08.

„Inculpatul este condamnat pentru conducere sub influenţă pentru că a încălcat Secţiunea 321J.2 a Codului Penal din Iowa. Inculpatul este condamnat să execute 2 zile de închisoare în Penitenciarul Story County, să i se scadă din perioada pe care a executat-o, dacă a executat, aşa cum arată evidenţa din Story County. Inculpatul trebuie să plătească o amendă de 1000 de dolari, o taxă suplimentară de 300 de dolari, o suprataxă de 5 dolari pentru Drug Abuse Resistance Education ( Educaţie pentru Rezistenţa la Abuzul de Droguri) şi costurile judiciare.

Florin Cîţu recunoaşte în documentul semnat şi prezentat instanţei americane că, pe 3 decembrie 2000, pe teritoriul statului Iowa, a săvârşit infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului sau a drogurilor sau a unei combinaţii” şi a avut o concentraţie de alcool de peste 0.100 sau chiar mai mare.

„Din moment ce am încălcat Secţiunea 321J.2, din Codul Penal din Iowa, înţeleg că nu pot fi condamnat până când nu finalizez evaluarea abuzului de substanţe şi până nu când trimit rezultatele către instanţă. Am terminat evaluarea pe abuzuri de substanţe. Am citit evaluarea şi recomandările care o conţin. Am trimis deja rezultatele evaluării pe abuzul de substanţe către tribunal într-un plic pe care scrie Confidenţial. Cer instanţei să accepte această recunoaştere a vinovăţiei”, scrie şi semnează inculpatul Florin Cîţu pe 23 februarie 2001.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei este însoţit şi de un memorandum de recunoaştere făcut cu procurorul Timothy Meals, act transmis instanţei americane pe 26 februarie 2001.

26 februarie 2001. Judecătorul pronunţă decizia de condamnare a lui Florin Cîţu: 2 zile de închisoare în Penitenciarul Story County, îi scade perioada reţinerii iniţiale, îi dă peste 1300 de dolari amendă şi îi cere să contacteze şeriful pentru executarea pedepsei şi să plătească masa şi camera din penitenciar dacă este nevoie

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de Florin Cîţu şi înţelegerea sa cu procurorul Timothy Meals ajung în instanţa americană pe 26 februarie 2001, când la ora 9 dimineaţa era stabilită şi pronunţarea sentinţei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button