Când va fi dezbătută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului de la Chișinău
Distribuți acest articol

Parlamentul de la Chișinău se va întruni în această săptămână în două ședințe speciale, una dintre acestea avea loc miercuri, 23 decembrie, atunci când va fi dezbătută moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului condus de Ion Chicu.

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele în exercițiu Igor Dodon, care a mai spus că a semnat vineri, 18 decembrie, decretele de promulgare a Legii bugetului asigurărilor sociale și asigurărilor medicale, iar astăzi urmează să promulge Legea bugetului de stat și Legea privind politica bugetar-fiscală.

„Am discutat despre semnarea și promulgarea Legilor votate de Parlament săptămâna trecută. Vreau să vă informez că majoritatea legilor eu deja le-am semnat încă vineri. Astăzi, în câteva ore, de la Parlament trebuie să vină bugetul de stat și politica fiscală le voi promulga astăzi ca să fie publicate mâine-poimâine. Astăzi se va convoca Biroul permanent al Parlamentului la ora 14:00 și urmează să fie câteva ședințe speciale ale Parlamentului, două ședințe speciale, o ședință miercuri pentru a discuta moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu și joi va fi ședința de inaugurare a președintelui ales. Miercuri voi veni cu o adresare către cetățeni”, a specificat Igor Dodon.

Amintim că miercuri, 16 decembrie, deputații din PAS, PPDA și PDM au depus o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului de la Chișinău. Cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu este acuzat că „a eșuat lamentabil în procesul de atenuare a pandemiei și crizei economice”, și de „administrare dezastruoasă a treburilor statului în sănătate și economie”.

Tot pe parcursul zilei de miercuri, deputații socialiști și cei din Platforma „Pentru Moldova” au aprobat un șir de legi controversate. După care, aceștia au luat o pauză de câteva ore, iar mai apoi s-au întrunit, aproape de miezul nopții, într-o ședință și au aprobat legile bugetar-fiscale pentru anul viitor. Ulterior, majoritatea parlamentară loială lui Igor Dodon a decis să închidă sesiunea parlamentară de toamnă-iarnă.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol