Când va avea loc prima ședință a noului Parlament de la Chișinău
Distribuți acest articol

Prima ședință a noului Parlament de la Chișinău va avea loc luni, 26 iulie 2021. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Maia Sandu, după semnarea Decretul de convocare a Parlamentului Republicii Moldova de Legislatura a XI-a.

Urmează alegerea organelor de conducere și de lucru ale Parlamentului, și învestirea unui nou Guvern. Problemele sunt multe și complexe, nu avem timp de pierdut. Sper că noul Parlament va reuși să recupereze rapid încrederea cetățenilor în această instituție importantă prin decizii corecte și curajoase, care vor opri corupția și vor îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor”, a declarat Maia Sandu, președintele R. Moldova, după semnarea decretului.

Amintim că astăzi, Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din R. Moldova. Astfel, în urma scrutinului electoral din 11 iulie 2021, în Parlamentul de la Chișinău au acces trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, care va avea 63 de mandate de deputat, urmat de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – cu 32 de mandate și Partidul „Șor”, care s-a ales cu 6 mandate de deputat.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol