ActualitateInternațional

Bulgaria, fără lockdown. Respectarea măsurilor de protecţie sunt suficiente pentru a evita un al doilea val epidemic

Bulgaria nu va avea nevoie să impună carantina pentru a ţine sub control un al doilea val epidemic, dacă va respecta măsuri de protecţie precum purtarea de măşti şi distanţarea socială, a declarat duminică directorul executiv al Fondul Monetar Internaţional, bulgăroaica Kristalina Gheorghieva, transmite Reuters.

„Bulgaria riscă, la fel ca orice altă ţară, un şoc de pe urma unui al doilea va”’, a afirmat Kristalina Gheorghieva, într-o videoconferinţă cu mass-media din ţara sa.

„Nu este nevoie un lockdown total dacă respecţi măsurile de protecţie, precum purtarea măştilor, distanţarea socială şi testarea. Aceasta este ceea ce ar trebui să facem acum în faţa unui al doilea val”, a spus ea.

Kristalina Gheorghieva a mai afirmat că Bulgaria a gestionat relativ bine criza datorită politicilor fiscale prudente din ultimii ani şi a reacţiei rapide pentru limitarea contaminărilor în primăvară.

Gheorghieva a mai apreciat că Bulgaria îşi poate permite să continue programele de sprijin pentru economie şi să limiteze impactul unui al doilea val epidemic.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button