Actualitate

Bucureștiul riscă o invazie de țânțari și căpușe, deoarece primăria nu a făcut niciun tratament în acest sens

În mod normal, acțiunile începeau spre finalul lunii martie, dar cu un buget neaprobat din cauza intereselor meschine ale partiduluI USR-PLUS, Bucureștiul riscă să aibe o invazie de țânțară și căpușe în curând. Suntem în a doua jumătate a lunii mai, dar încă nu a fost făcut niciun tratament în Capitală în acest sens.

Bugetul pentru tratamentele de combatere a insectelor și șobolanilor pentru acest an este de circa 38 de milioane de lei.

Cu siguranță ne putem aștepta la o creștere a numărului de țânțari, atâta vreme cât nu există factorul repelent care să-i îndepărteze. Se vor aglomera și mai tare, pentru că au o resursă de hrană și fac parte din acele specii care se aglomerează pe lângă comunitățile umane”, spune biologul Răzvan Popescu Mirceni.

Iunie și septembrie sunt lunile-cheie, când ne putem aștepta la două valuri mai importante de țânțari, în timp ce „sezonul căpușelor” este în mai-iunie și începutul lui iulie, când sunt foarte active și răspândite mai ales în parcuri.

În ceea ce privește căpușele, acestea sunt și mai rezistente la insecticide decât țânțarii. O soluție mult mai bună ar fi adoptarea unor păsări din neamul bibilicilor, care sunt singurele păsări ce consumă pe scară largă aceste nevertebrate care pot transmite boli periculoase.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button