Actualitate

Bravo. 140 de milioane de euro pentru 6 elicoptere produse în Polonia. Nimic în România

Este foarte bine că se aduc 6 elicoptere Black Hawk , avem nevoie de tehnică modernă de intervenție. Aceste elicoptere vor ajunge la MAI.

Prost este că aceste elicoptere sunt aduse din Polonia deoarece România nu mai produce nimic.

Tot prost este că o nouă achiziție înseamnă o nouă țeapă pentru români. Cumpărăm produse la prețuri supraevaluate, cineva umflă prețurile de 2-3 ori de fiecare dată. Cu 140 de milioane de euro ar fi trebuit să cumpărăm 20 de elicoptere de acest tip.

Sigur că nu Polonia este de vină, responsabili sunt politicienii români care au distrus industria românească, inclusiv cea de armament.

România putea produce elicoptere aici, să avem locuri de muncă, să fim bine plătiți, să nu ne mai plece frații de acasă, dar nu a fost nimeni în stare să pună ambasadorii la treabă ca să aducă investitori care dețin tehnologie.

Ambasadorii români nu înțeleg deloc rolul lor acolo unde se află: să vândă produse românești și să aducă bani, adică investitori, în România. Ei stau în întâlniri plictisitoare ce nu au nici o legătură cu statul român. Priviți cum ambasadele din România se luptă pentru țara lor.

Și prețul nu este deloc mic. Vorbim despre 140 de milioane de euro pentru 6 elicoptere. Prețul este cam piperat.

De pe Wikipedia aflăm că un așa elicopter costă undeva între 6 și 10 milioane de dolari. Un calcul simplu ne arată că noi plătim un preț cam de 3 ori mai mare, ceea ce nu este bine deloc, cineva își ia un comision prea mare iar românii plătesc.

Nu trebuie să fii un geniu ca să faci o căutare pe google ca să vezi cât costă.

Politicienii români fie sunt cei mai proști din lume, fie cei mai idioți.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button