Actualitate

Boris Volosatîi: Am ales să candidez la parlamentarele din România din partea AUR pentru că vreau un viitor cu dreptate pentru toți românii

„Vreau un viitor cu dreptate și adevăr pentru toți românii”. Declarația a fost făcută de Boris Volosatîi, directorul liceului român-francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău, care este candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile parlamentare din România, pe circumscripția români din afara granițelor. 

El a menționat că a ales să candideze pe listele AUR pentru că viziunile și convingerile sale coincid cu retorica celui mai tânăr partid înregistrat în România. „Am ales un partid tânăr pentru că am lucrat toată viața cu tinerii și știu că viitorul le aparține lor, iar eu vreau un viitor cu dreptate și adevăr pentru toți românii”, a subliniat Boris Volosatîi.

Totodată, candidatul AUR a menționat că dacă va ajunge în Parlamentul de la București va avea printre priorități proiectele de legi care vor apropia reunirea Basarabiei cu țara. „Am un program foarte detaliat cum acest lucru se poate face treptat, fără a speria conducătorii de pe ambele părți ale Prutului. La început, conducerea poate rămâne aceeași, dar este posibilă sincronizarea învățământului, a culturii, a ocrotirii sănătății. Lucru care deja se face. Ori, așa cum SMURD-ul a trecut Prutul, așa poate trece tot sistemul medical, sistemul educațional, sistemul energetic sau sistemul de cale ferată și drumuri”, a mai precizat sursa.

De asemenea, în calitatea sa de parlamentar al României, Boris Volosatîi va atrage atenția și la chestiuni de ordin politic. „Cetățenii români din Basarabia ar avea dreptul la mai multe locuri în Parlamentul de la București pentru soluționarea problemelor atât a basarabenilor români, cât și a românilor din diasporă. Acești 10-12 deputați care ar putea fi din Basarabia, ar putea aduce plus valoare acelor forțe politice care sunt profund cu interese românești. S-ar crea o situație benefică pentru partidele conservatoare în Parlamentul României”, a mai punctat candidatul AUR la alegerile parlamentare din România, pe circumscripția români din afara granițelor.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button