Bombă: Andrei Năstase, propus la funcția de premier
Distribuți acest articol

Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat astăzi disponibilitatea formării și asumării unui guvern minoritar anti-cirză până la alegerile parlamentare anticipate, în frunte cu liderul formațiunii, Andrei Năstase.

Pornind de la pericolul instaurării unui guvern de stânga PSRM- Șor, anunțat deja de Igor Dodon, având în vedere experiența anului 2019 și riscurile creării unei majorități și a unui guvern Plahotniuc – Dodon, luând act de tentativa mimată și eșuată de a investi un guvern PAS, Platorma DA mizează pe responsabilitatea întregii clase politice, a instituțiilor statului, și în principal a președinției în vederea instalării unui guvern de profil proeuropean compus din persoane integre, profesioniști, oameni curajoși și determinați să-și slujească țara și oamenii, menit să gestioneze calitativ criza economică și sanitară, problemele stringente ale cetățenilor și să organizeze alegeri parlamentare anticipate libere și corecte. În acest sens, Platforma DA își anunță disponibilitatea creării și asumării unui guvern minoritar anti-criză până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a punctat liderul PPDA.

Potrivit lui Andrei Năstase, soluția propusă de Platforma DA, „este o alternativă reală, aflată acum la discreția președintelui”. 

Lansăm un apel către președinta Maia Sandu și solicităm de urgență organizarea unor consultări fiindcă mâine va fi prea târziu. Candidatura noastră este Andrei Năstase pentru funcția de premier“, a mai subliniat Alexandru Slusară, vicepreședintele formațiunii.

Amintim că astăzi, Igor Dodon a declarat că PSRM nu va vota Guvernul Gavrilița și a venit cu propria propunere de premier al R. Moldova. Este vorba despre Mariana Durleșteanu, fostul ministru al Finanțelor, în guvernul condus de Zinaida Greceanîi.

Anunțul a fost făcut în timp ce Natalia Gavrilița, premierul desemnat de președintele Maia Sandu, își prezintă programul guvernamental în Parlamentul de la Chișinău.

La scurt timp, Platforma „Pentru Moldova”, din care fac parte transfugii Pro Moldova și deputații Partidului Politic Șor, a afirmat că este gata să semneze în favoarea candidaturii desemnate de PSRM. 

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol