Internațional

Bogdan Aurescu a promis în fața Comisiei Europene că România va livra muniție Ucrainei

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat înainte de reuniunea miniştrilor de externe de la Bruxelles că va exprima susţinerea României pentru adoptarea de noi măsuri pentru a furniza muniţie Ucrainei, el precizând că ţara noastră este pregătită să lucreze la un nou pachet de sancţiuni contra Rusiei.

Ministrul a anunţat că îi va informa pe colegi despre faptul că România şi Ucraina vor co-organiza, în aprilie, prima Conferinţă de nivel înalt pentru Securitatea Mării Negre, sub umbrela Platformei Internaţionale pentru Crimeea, aceasta urmând să aibă loc la Bucureşti.

Iată ce a spus Bogdan Aurescu: “Cel mai important subiect pe agenda zilei de astăzi este, desigur, contracararea efectelor războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Voi reitera importanţa continuării susţinerii pentru Ucraina, pe toate dimensiunile. Voi exprima astăzi susţinerea României pentru adoptarea de noi măsuri în cadrul Instrumentului European pentru Pace, pentru a furniza muniţie Ucrainei”.

Ministrul de Externe s-a referit şi la mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internaţional pentru preşedintele Rusiei.

”Voi reitera poziţia noastră, aceea că nimeni nu trebuie să rămână nepedepsit pentru crimele internaţionale comise în Ucraina în timpul războiului de agresiune al Rusiei”, a subliniat ministrul.

Ministrul a anunţat că îi va informa pe colegi despre faptul că România şi Ucraina vor co-organiza, în aprilie, prima Conferinţă de nivel înalt pentru Securitatea Mării Negre, sub umbrela Platformei Internaţionale pentru Crimeea.

”Conferinţa va avea loc la Bucureşti şi va reprezenta o ocazie importantă să parcurgem lecţiile învăţate în urma războiului şi să vedem ce putem face pentru ca, în viitor, regiunea Mării Negre să fie mai sigură”, a spus el.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button