Blindate rusești dau târcoale Chișinăului
Distribuți acest articol

Un convoi de blindate ruseşti a fost observat în apropierea aerodromului din Tiraspol, ce se află la 13 kilometri de graniţa cu Ucraina, transmite canalul de Telegram NextaNews, citat de presa de la Chișinău

„În Transnistria se află oficial aproximativ 1.700 de militari ruşi. Cu toate acestea, capacitatea reală a contingentului rus nu este cunoscută. Acestea sunt rămăşiţele armatei a 14-a care se afla acolo înainte de prăbuşirea URSS-ului. În anul 1992, militarii ruşi s-au alăturat separatiştilor transnistreni şi au obţinut separarea acestui teritoriu de Republica Moldova.

În pofida teritoriului, populaţiei şi economiei mici, Transnistria ocupă o poziţie strategică importantă, aflându-se pe o fâşie îngustă de-a lungul graniţei ucrainene, reprezintă un cap de pod ideal pentru o ofensivă împotriva Ucrainei”, scrie canalul de Telegram.

Amintim că, Rusia a comasat peste 40.000 de soldaţi în apropierea frontierei estice a Ucrainei şi alţi 40.000 de soldaţi în Crimeea, a spus Iulia Mendel, purtătoarea de cuvânt a administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

Preşedintele rus a acuzat Ucraina de „acţiuni provocatoare periculoase” în regiunea Donbas, în contextul intensificării confruntărilor între forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii pro-ruşi.

Kremlinul a anunţat că trebuie îndeplinite anumite condiţii din acordurile de pace de la Minsk pe tema conflictului din estul Ucrainei înaintea începerii unei noi runde de negocieri de pace.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol