Internațional

Biden nu ține cont de amenințările lui Putin – SUA anunță o nouă asistență în valoare de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina

Pentagonul dezvoltă un sistem de drone pentru Ucraina. Sistemul de drone Phoenix Ghost a fost dezvoltat pentru a răspunde nevoilor ucrainene, cu un nivel minim de pregătire necesară pentru forțele ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Noul pachet de ajutor militar american include 121 de astfel de sisteme, transmite Kiev Independent.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat o tranșă separată de 500 de milioane de dolari în asistență financiară americană pentru guvernul ucrainean, în plus față de ajutorul militar de 800 de milioane de dolari pe care l-a promis.

„Anunț un program, ‘Uniți pentru Ucraina’, un nou program care să le permită ucrainenilor care caută refugiu să vină direct din Europa în Statele Unite. Acest nou program de eliberare condiționată umanitară va completa căile legale existente disponibile pentru ucraineni, inclusiv vizele de imigrare și procesarea refugiaților”, a declarat Biden.

Biden a declarat că noile acțiuni ale Statelor Unite au avut intenția de a trimite un mesaj președintelui rus Vladimir Putin, în timp ce acesta își continuă incursiunea violentă în a treia lună.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button