Internațional

Biden, în extaz – SUA vând arme la greu – Canada cumpără un sistem de rachete american pe care urmează să-l doneze Ucrainei

Premierul canadian Justin Trudeau anunţă achiziţionarea de la Statele Unite a unui sistem de apărarea antiaeriană de tip NASAMS care să fie donat Ucrainei.

Este vorba despre primul sistem antiaerian de tip NASAMS pe care Canada urmează să-l doneze Ucrainei, anunţă Ottawa, care estimează valoarea acestei donaţii la 406 milioane de dolari canadieni

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat gestul Canadei.

”Vă mulţumim că ne ajutaţi să ne protejăm cerul, NASAMS-ul pe care canada l-a cumpărat pentru noi va fi un scut solid pentru oraşele şi cetăţenii noştri”, a dat asigurări într-un mesaj postat pe Twitter Zelenski. În afară de acest sistem, Canada a donat Ucrainei blindate, obuziere, haine de iarnă şi muniţie, pentru a o ajuta să respingă ofensiva rusă.

Multe alte ţări au furnizat Kievului sisteme de apărare antiaeriană, între care Statele Unite, Norvegia, Spania, Germania şi Franţa.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

 1. Secret War: Unauthorized Combat and Legal Loopholes
  Little-known laws have enabled hostilities in the name of “security cooperation.” How should U.S. Congress address this danger? (CIA in UKRAINE, Russia!)
  By Brennan Center for Justice at NYU School of Law ( New York City, U.S.A.)
  Date and time:
  Wednesday, January 18, 2023, 3:00 PM – 4:00 PM EST
  Location: Online
  About this event: 1 hour
  Mobile eTicket
  https://www.eventbrite.com/e/secret-war-unauthorized-combat-and-legal-loopholes-tickets-479969330187?aff=FBAdRe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button