Distribuți acest articol

Orice alegător care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioadă 1 martie-6 decembrie își poate exercită dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie în bază acestuia.

Precizările vin de la Biroul Electoral Central, care a emis o decizie de interpretare unitară a prevederilor legale.

BEC informează că : „Alegătorul care deține un act de identitate dintre cele prevăzute la art. 83 alin. (1)-(3) din Legea nr. 208/2015 (…), al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie-6 decembrie, își poate exercită dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020 în baza acestuia”.

Legea spune că alegătorii trebuie să aibă acte de identitate valabile în ziua votării.

Potrivit legii, cetățenii români își pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; pașaportul diplomatic; pașaportul diplomatic electronic; pașaportul de serviciu; pașaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.

Sursa foto : b1.ro


Distribuți acest articol