Actualitate

Bătălia pe flotante între USR și PSD

PSD a făcut plângere penală la adresa USR pentru că ar fi invitat cetățenii să își facă vize de flotant pe sectorul 1.

USR a replicat și a spus că invitația se referă la cei care locuiesc în sectorul 1 și este o invitație la legalitate.

Dar lupul strigă lupul. PSD a făcut o practică curentă din realizarea de mutații fictive pentru scopul expres de a câștiga bătălii electorale la nivel local.

Cum se face acest lucru? Foarte simplu: se iau câteva sute de persoane nevoiași din marile orașe, se plimbă pe la oficiul de evidența populației, se fac vize de flotant care sunt valabile în ziua votului și gata… te-ai ales cu câteva sute de voturi.

Acum doar nu vă imaginați că persoanele care fac acest lucru depun un efort inutil și ieftin. Nu, voturile costă. Cu 100 000 de euro poți cumpără aproximativ 1 000 de voturi pe piața neagră, ceea ce înseamnă că poți dobândi fără un mare efort o primăria mică din jurul unui oraș mare.

Banii se vor recupera repede de la cetățeni după momentul votului, atunci când se dobândește funcția publică ce va oferi acces la banul public.

Atât pe Ilfov cât și pe București cererile de viză de flotant au crescut în unele localități sau sectoare și de zece ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de alegerile generale în cazul celor locale nu poți vota decât în localitatea în care locuiești, sau nu locuiești dar ai viză de flotant.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button