Actualitate

Baronii de la CEC Bank: Milioane încasate de la stat

Lucica Mihaela Popa este una din cele mai bogate femei din România deși lucrează doar la stat. Doamna Lucica a câștigat împreună cu șoțul său impresionanta sumă de 6,8 milioane de lei. Securitatea nu a murit odată cu Evenimentele din Decembrie ’89.

Doi oameni cu rădăcini în Direcția de Informații Externe a Departamentul Securității Statului, condus de dictatorul Ceaușescu, s-au repliat imediat în noile structuri ale serviciilor secrete: SRI și SIE.

Doar inițiații vor înțelege cum a fost posibil ca o femeie fără calități excepționale să fie numită director de sucursală la celebra Bancă Română de Comerț Exterior, înainte de ’89.

Și tot inițiații, în frunte cu Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Gheorghe Gherghina, vor putea să explice de ce a fost plasată Lucica Popa în cabinetul doi al CEC, începând din 2008 și până în prezent, și cum 15 miniștri de Finanțe, patronii CEC, nu au aruncat-o peste bord.

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

Mihaela Lucica Popa și Gheorghe Carabasan ocupă amândoi funcțiile de vicepreședinți și membri executivi în Consiliul de Administrație (CA) al CEC Bank și încasează lunar un venit brut de 62.075 de lei (13.700 de euro).

Andrei Liviu Stamatian, cel care ocupă funcțiile de prim-vicepreședinte și membru executiv al CA CEC Bank, încasează un salariu lunar în valoare de 83.832 lei brut (18.500 de euro).

Radu Grațian Ghețea, președintele Consiliului de Administrație (CA) și președinte al CEC Bank (începând cu anul 2007), încasează o remunerație lunară în valoare de 121.424 lei brut lunar (26.900 de euro).

Back to top button