Avertisment: Igor Dodon poate să vândă R. Moldova pe bucăți până la 24 decembrie
Distribuți acest articol

Până la 24 decembrie, Igor Dodon poate să vândă R. Moldova pe bucăți. Declarația a fost făcută de Alexandru Slusari, deputat PPDA, care consideră că Maia Sandu ar fi trebuit să depună jurământul imediat ce Curtea Constituțională a validat mandatul noului președinte al R. Moldova. 

De azi avem un alt Președinte cu acte în regulă. Știu că sunt diferite păreri ale juriștilor, dar eu rămân pe poziția că doamna Sandu ar trebui să depună imediat jurământul, iar Chicu să demisioneze. Solemnitatea ceremoniei mai puțin acum contează. Nu înțeleg nici eu, nici majoritatea populației de ce Igor Dodon mai trebuie încă două săptămâni să intoxice oficial spațiul politic. Până la 24 decembrie dânsul poate să vândă toata țara pe bucăți și pe „culioace” (n. red: pungi)”, a menționat Alexandru Slusari.

Amintim că astăzi, Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al R. Moldova Maia Sandu.Hotărârea e definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare pe 10 decembrie 2020.

Totodată, mandatul președintelui în funcție Igor Dodon expiră la 23 decembrie, iar Maia Sandu va prelua efectiv atribuțiile de șef de stat, cel mai probabil, pe 24 decembrie, odată cu depunerea jurământului la ceremonia de învestitură.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol