Actualitate

Avertisment de la Chișinău: Există suspiciuni privind falsificarea cererilor de înregistrare pentru deschiderea secțiilor de votare în Rusia

Sergiu Litvinenco, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a declarat că ar deține probe potrivit cărora socialiștii lui Igor Dodon s-ar pregăti să fraudeze alegerile prezidențiale din Republica Moldova, prin falsificarea cererilor de înregistrare prealabilă pentru deschiderea secțiilor de votare în Federația Rusă. 

La data de 07.08.2020, în adresa Comisiei Electorale Centrale au parvenit 8 cereri semnate de către cetățeanul Daria Sitorian, prin care aceasta solicită înregistrarea prealabilă a 300 de cetățeni ai Republicii Moldova, care în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie a.c.,chipurile, se vor afla în Federația Rusă și anume în orașele Moscova și Sankt-Petersburg. Am aici documentul pe care îl găsim pe site-ul CEC. Atât cererile date, cât și semnăturile din acestea provoacă mari semne de întrebare și suspiciuni de falsificare. Conform informațiilor obținute de la oamenii din Ocnița, Daria Sitorian  nu a ieșit în 2020 din Republica Moldova. Adică este și a fost în Republica Moldova. Pe de altă parte, cei care au semnat cererile – cel puțin câteva persoane din Ocnița luate aleatoriu și despre care ne-au relatat tot persoane care domiciliază în Ocnița – sunt în afara Republicii Moldova, ele în 2020 nu au intrat în Republica Moldova”, a precizat Sergiu Litvinenco.

În acest sens, parlamentarul de la Chișinău a anunțat că va depune astăzi, 10 septembrie, o plângere penală către procuratură prin care va cere să se verifice legalitatea acestor acțiuni.

Noi bănuim că toate sau o parte din semnături au fost falsificate ori au fost colectate de la persoane care nu au intenția de a vota peste hotarele Republicii Moldova (adică nu sunt angajați sau studenți în Federația Rusă), ceea ce denotă în acțiunile lor componenta de infracțiune prevăzută de art. 352/1 Cod penal – Falsul în declarații”, a mai precizat sursa.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button