Actualitate

Avertisment: Dacă Dodon câștigă, ținta Rusiei nu va fi „parcursul european”, ci identitatea românească a Basarabiei

Reacția Ambasadei Federației Ruse la onorarea ostașilor români de către reprezentanța diplomatică a României în R. Moldova dovedește încă odată, dacă mai era nevoie, că acest stat nu și-a depășit statutul de ocupant. De această părere este istoricul Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. 

„Nimic despre miile de asasinate săvârșite de sovietici în Basarabia, nimic despre sutele de mii de deportați și morți în gulagurile sovieto-rusești, nimic despre foametea organizată, care a ucis alte sute de mii, nimic despre cum Stalin și Hitler și-au împărțit Europa ucigând împreună zeci de milioane de oameni. După cum era de așteptat, PSRM-ul lui Igor Dodon a sărit să se ralieze poziției rusești, condamnând și jignind nefondat ambasadorul României în R. Moldova, uitând, asemeni rușilor, de sprijinul necondiționat acordat de România cetățenilor noștri”, a punctat liderul PUN.

Potrivit lui Octavian Țîcu, comportamentul ambasadei rusești în Chișinău și reacția nesimțită a PSRM-ului arată cam ce ne așteaptă în următorii ani dacă Igor Dodon, agentul deconspirat al serviciilor secrete moscovite, va mai rămâne in fruntea Republicii Moldova. „Ținta Rusiei și a matrioștilor sale din Republica Moldova nu va fi „parcursul european” ci identitatea ROMÂNEASCĂ a Basarabiei. Dacă noi, cei care simțim și ne dorim revenirea în granițele României nu ne vom mobiliza pentru a-l debarca pe Dodon vom ajunge să nu ne putem plânge nici morții. Sus Nația! Jos Dodon!”, a precizat candidatul PUN la prezidențialele din Republica Moldova.

Amintim că reprezentanții Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova au condamnat vehement declarațiile Ambasadei României la Chișinău cu privire la eroii români, care potrivit rușilor ar avea menirea să-i justifice pe „criminalii naziști” la o „data sacră”, când s-au împlinit 75 de ani de la „victoria coaliției anti-Hitler împotriva nazismului”, în care, „ar fi bine să le reamintim partenerilor români că strămoșii lor antifasciști au luptat cu vitejie ”.

S-a întâmplat după ce vineri, pe 23 octombrie, Ambasada României la Chișinău a organizat, la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române din Mana, raionul Orhei, o serie de activități dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române. Cei prezenți au remarcat că „sacrificiul suprem al Eroilor care-și dorm somnul de veci în acest loc nu va fi uitat niciodată, iar memoria acestora va fi cinstită mereu.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button