Actualitate

Avertisment: Dacă alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Dodon, R. Moldova va rămâne cu relații înghețate cu vecinii

Dacă alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Igor Dodon, Republica Moldova va rămâne cu relații înghețate cu vecinii. Declarația a fost făcută de Igor Boțan, expert politic de la Chișinău, care a precizat că într-un asemenea caz, R, Moldova va păstra statutul de status quo.

Totodată, a mai subliniat sursa, dacă Maia Sandu va ieși învingătoare în urma acestui scrutin electoral, atunci există premise pentru a aștepta că se vor îmbunătăți semnificativ nu doar relațiile cu vecinii, dar și relațiile cu Uniunea Europeană și SUA.

Cât despre relațiile cu Federația Rusă, expertul a amintit că autoritățile de la Moscova au declarat că vor colabora cu orice candidat, care va obține victoria la alegerile prezidențiale.

Potrivit lui Igor Boțan, citat de presa de la Chișinău, niciunul din candidații ajunși în turul doi al alegerilor prezidențiale nu va pierde din voturile acumulate în primul tur, deoarece au fost susținuți de alegătorii care fac parte din „nucleul tare”.

De asemenea, expertul a mai punctat că Maia Sandu și Igor Dodon, candidații care s-au calificat în turul II de scrutin, reprezintă cei doi poli după care este divizată societatea în Republica Moldova.

Amintim că pe 1 noiembrie în R. Moldova s-a desfășurat primul tur al alegerilor prezidențiale. Astfel, în urma rezultatelor obținute, candidatul pro-european Maia Sandu și actualul președinte rusofil Igor Dodon se vor duela în al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 15 noiembrie.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button