Actualitate

Autoritățile nu iau în calcul carantinarea Capitalei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu crede că soluția pentru a scăpa de pandemie este o nouă carantină la nivel național. El a a spus că nu se ia în calcul carantinarea Bucureștiului. El a făcut încă un apel la oameni să respecte regulile de distanțare și protecție pentru a diminua extinderea acestui virus. Nelu Tătaru a făcut mai multe declarații.

„După cum știți, libertatea deciziei după anumite valori este la comitetele județene (pentru situații de urgență-n.red.) sau Comitetul Municipiului București pentru coordonarea intervenției. Se merge strict pe acele măsuri locale, dar și acele măsuri restrictive în vederea scăderii numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii. În contextul în care vom avea o transmitere liberă accentuată cu o creștere exponențială a numărului de cazuri noi se vor luă și alte decizii. Deocamdată, nu avem în discuții carantinarea Bucureștiului.”

El consideră că ar trebui respectate restricțiile impuse încă de la începutul acestei pandemii.

Reporter: Sunt unii specialiști care spun că ar trebui să ne închidem o luna să scăpam de această pandemie. Ce părere aveți?

Nelu Tătaru: „Să ne închidem o luna? Sunt specialiști care cred că ar trebui să ne închidem două luni. Din punctul meu de vedere cred că ar trebui să respectăm niște restricții pe care le-am impus încă de la începutul acestei pandemii și să ne gândim la cei de lângă noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii, să ne gândim la cei care suferă și să ne gândim la un corp medical care în acest moment și ei sunt cu credința în suflet și în acest moment sunt aceiași de la începutul acestei pandemii și merg în continuare și țin să le mulțumesc încă o dată aici în fața dumneavoastră. Suntem împreună suntem acolo și eu sper că cei care ne furnizează aceste cazuri și care înainte de a ajunge în spital nu cred în aceste cazuri să-și reașeze un pic atât atitudinea, cât și discursul.”

Sursa foto : zf.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button