Actualitate

Austria le-a trântit ușa în nas diplomaților români: „Extinderea Schengen nu își are rostul”

Preşedintele Comisiei Europene a cerut cooptarea imediată a Bulgariei şi României în spaţiul Schengen. Ministrul austriac de interne Karner a refuzat prompt şi a insistat asupra veto-ului ţării sale.

Guvernul federal austriac blochează aderarea Bulgariei şi României la Schengen, motivându-şi atitudinea de respingere prin numărul mare de refugiaţi care ar ajunge în UE trecând prin aceste state. În discursul său, Von der Leyen a replicat că protecţia frontierelor din UE a fost întărită, iar în această privinţă Bulgaria şi România au oferit un exemplu pozitiv.

Preşedintele Comisiei Europene a apărat şi acordul încheiat de UE cu Tunisia, menţionând că „acesta aduce avantaje ambelor părţi”.

Pactul prevede ca Tunisia să-i împiedice pe migranţi să traverseze Marea Mediterană, iar, în schimb, se are în vedere să se acorde statului nord-african un sprijin de 105 milioane euro destinat protecţiei frontierei. Comisia intenţionează să negocieze şi cu alte state despre încheierea unor contracte similare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Ce ar fi ca Romania sa anuleze orice contract in derulare cu firmele austriece, sa interzica firmelor austriece sa mai participe la licitatii, profitul bancilor austriece sa fie impozitat cu 50% din profit sau cu 10% din cifra de afaceri si sa boicoteze toate deciziile din parlamentul european care au legatura cu avantajarea Austriei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button