Distribuți acest articol

AUR se pregătește de alegeri anticipate, în condițiile în care actuala propunere de premier nu are absolut nici o șansă să formeze un guvern care să fie aprobat de parlament.

PNL își bate joc de români și propune un guvern minoritar. Gașca câstigătoare este ruptă de realitate atunci când consideră că USR îi va vota guvernul numai pentru a nu avea loc alegeri anticipate.

Românii așteptau o alianță PNL-USR, deoarece asta au votat, însă PNL de după alegeri este altul decât cel dinainte de alegeri.

USR a arătat însă că este un partid de cuvânt, care își onorează promisiunile făcute, iar actuala promisiune este aceea că Ciuca nu va fi votat dacă din guvern nu vor face parte și miniștrii USR.

Ciucă este băiat bun, general mediocru de comitet, dar nu se întrevăd șanse prea mari pentru el. Nu știm exact ce a fost în mintea lui Iohannis, dar este clar că i-a pus în brațe o piatră încinsă.

PSD se ține de asemenea tare, cu un singur scop: nu dorește să fie perceput de alegători ca partidul de care și-a bătut joc Klaus Iohannis, dar care a acceptat fără comentarii să îi voteze guvernul.

Marcel Ciolacu dorește să arate că știe nu doar să conducă dar să și facă politică la nivel mare.

AUR se pregătește deja de alegeri anticipate și în urma cărora își va dubla, cel puțin, numărul de parlamentari. AUR și PSD vor câștiga aceste alegeri anticipate, primele după 30 de ani de domnie PNL-PSD.

Asistăm la un moment istoric, o procedură constituțională neutilizată până la acest moment. Partidele una spun înainte de alegeri, alta fumează după. Nu se mai poate așa, trebuie să fie respectați alegătorii, iar promisiunile onorate.


Distribuți acest articol