Actualitate

AUR propune mutarea tuturor ministerelor în interiorul Casei Poporului: am economisi 3 miliarde de euro

Propunere inedită lansată de către partidul AUR prin vocea prim-vicepreședintelui Marius Lulea: mutarea tuturor ministerelor în interiorul casei poporului.

Marius Lulea este antreprenor și inginer constructor.

România are prea multe ministere, prea mulți miniștri, prea multe secretare, șoferi, secretari de stat și tot felul de funcționari care doar birocratizează funcționarea statului Român.

Acesta susține că în acest fel s-ar face o economie de cel puțin 3 miliarde de euro pe an, bani ce s-ar putea duce pe investiții.

Cu acești bani s-ar putea construi spre exemplu peste 50 de spitale județene în fiecare an, sau 200 de școli sau grădinițe. România nu are bani pentru investiții deoarece banii se cheltuieli pe salariile mari ale politicienilor.

Degeaba câștiga un ministru mii de euro dacă un învățător se duce acasă doar cu banii de pâine. Degeaba avem sute de parlamentari și consilieri, degeaba avem cea mai mare clădire a parlamentului din lume dacă sute de școli au toaleta în curte iar grădinițele sunt insalubre.

Marius Lulea declară că reducerea numărului de ministere și a funcționarilor aferenți este o necesitate.

În Elveția există doar 7 ministere iar țara merge foarte bine, dar în România PSD și PNL au creat o armată politică pentru ca fiecare membru de partid să aibă un loc cald de unde să se hrănească.

Partidele politice au inventat ministere și funcții nu din rațiuni economice ci pentru a mulțumi pe toată lumea.

La stat sunt angajați peste 1,3 milioane de români. O treime dintre acești sunt politicieni care nu vor să muncească, așa că ei căpușează statul român.

Casa Poporului este cea mai mare clădire administrativă din lume. La acest moment ea servește doar cele două camere ale parlamentului: senatul și camera deputaților. Instituția parlamentului este una consumatoare de resurse dar nu oferă deloc performanță, având la moment doar un rol decorativ.

România are peste 450 de parlamentari, probabil printre cei mai mulți din lume.

Tot AUR a depus un proiect de lege prin care numărul de parlamentari ar trebuie redus la aproape 300. În acest fel s-ar ține cont de referendumului de reducere a numărului de parlamentari.

Dacă reducem numărul de parlamentari atunci vom face economii și vor fi bani pentru investiții.

Prim mutarea guvernului în casa Poporului ar fi eliberate clădiri aparținând statului Român și care ar putea fi puse la dispoziția mediului privat. Așa că nu doar am economisi bani dar am completa și bugetul de stat.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button