AUR Moldova, alături de Asociația „Unirea-Odip”, depuneri de flori la bustul lui Eminescu ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Cu ocazia împlinirii a 171 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, Asociația „UNIREA-ODIP”, împreună cu formaţiunea AUR Moldova, anunță că vor depune flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor, vineri, începând cu ora 9,00.

„Suntem români şi punctum, spunea marele Mihai Eminescu. O personalitate care ne-a definit ca popor, care a scris cu sufletul şi a îmbogăţit cultura noastră cu cele mai frumoase poezii. Pe bună dreptate este numit geniul literaturii româneşti, întrucât prin versurile sale a inspirat cel mai frumos sentiment – dragostea. Mihai Eminescu este poetul întregii românităţi, iar opera sa, de o valoare incontestabilă, va rămâne mereu în memoria noastră”, a declarat deputatul Alianţei pentru Unirea Românilor pentru diaspora, Boris Volosatîi, care va participa la eveniment.

De asemenea, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a subliniat că Eminescu a revoluționat gândiri, a schimbat percepția despre versul românesc, iar tânăra generație nu are cum să uite marile valori ale neamului.

„De aceea an de an, venim la bustul lui Mihai Eminescu, pentru a ne aminti de opera sa şi de moştenirea spirituală incontestabilă pe care ne-a lăsat-o Luceafărul poeziei româneşti”, a subliniat acesta.

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850 la Botoşani. În ziua de 15 ianuarie, pe ambele maluri ale Prutului, este marcată Ziua Culturii Naţionale.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol