Actualitate

AUR insistă pe construcția celor 47 de spitale județene noi

Joi a avut loc o întâlnire între o delegație a partidului AUR și reprezentanți ai Ministerului Sănătații.

La întâlnire a participat și ministrul Alexandru Rafila.

Din delegația AUR a făcut parte Marius Lulea, Adrian Axinia și Sorin Muncaciu.

S-au discutat mai multe probleme de actualitate cum ar fi: starea sistemului sanitar, vaccinarea obligatorie, existența tratamentului pentru români, funcțiomarea spitalelor și pentru alte boli decât covid.

Unul din punctele importante ridicat de către deputatul AUR Adrian Axinia a fost construcția de spitale noi.

În ultimii 32 de ani guvernul României nu a reușit să construiască nici un spital nou. AUR propune să se proiecteze și să se execute 47 de spitale județene noi, la standarde moderne de dotare și securitate.

Compania care ar urma să se ocupe de acest program este CNI aflată în subordinea ministerului dezvoltării. Proiectarea ar urma să se facă o singută dată și execuția s-ar desfășura tot prin CNI. Județele vor fi nevoite să pună la dispoziție doar terenurile.

Banii folosiți ar urma să fie cei românești, nu împrumuturi externe ca să rămânem datori. România are nevoie de civilizație, românii trebuie să intre într-un spital și când ies să știe că au fost bine tratați.

Adrian Axinia a mai declarat că ” problema personalului medical pentru noile spitale este una falsă. Vorbim in realitate de o relocare a activității în spații noi și transformarea celor vechi pentru a răspunde altor funcțiuni. Va fi și un moment de resetare și să înceapă o concurență reală între unități în a oferi servicii de calitate”.

Construcția de spitale noi reprezintă un obiectiv important al partidului AUR și care vede sănătatea ca una din ramurile importante care necesită ajutor imediat.

Back to top button