CNCD ar trebui desființat, poliția gândirii nu își are locul într-o democrație – CURIERUL ROMÂNESC
Distribuți acest articol

Partidul AUR denunță cea mai mare operațiune de subjugare de către factorul politic din România. Claudiu Târziu, copreședintele AUR, susține că actuala coaliție legea a fost încălcată în acest caz și asistăm la execuția publică a Avocatului Poporului.

„Asistăm astăzi la execuția cu public a Avocatului Poporului și la o operațiune concertată de subjugare a acestei instituții de către factorul politic. (…) Faceți o nedreptate, că încălcați legea”, apreciază senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Rapoartele Avocatului Poporului din perioada 2018-2020 au fost respinse, marți, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. Parlamentarii PSD și AUR au susținut că rapoartele nu se votează, ci trebuie doar prezentate.

Respingerea Rapoartelor de activitate pentru anii 2018-2020 încalcă dispozițiile constituționale, susține Avocatul Poporului: „Ca o garanție a independenței, nici Constituția, nici legea organică de organizare nu au prevăzut posibilitatea aprobării/respingerii raportului anual prin vot”.


Distribuți acest articol