AUR, despre manifestația stradală a lui Dodon împotriva reducerii numărului secțiilor de vot din regiunea transnistreană: „Protestează pentru dreptul de a fura”
Distribuți acest articol

Alianța pentru Unirea Românilor consideră că manifestația stradală a socialiștilor lui Dodon și a comuniștilor lui Voronin împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău privind reducerea numărului secțiilor de vot din regiunea transnistreană este doar „un joc de imagine”. 

Potrivit formațiunii, instanța a luat joi, 8 iulie 2021, o decizie corectă având în vedere că votul din regiunea transnistreană nu este unul democratic.

În context, AUR a amintit că a încercat să desfășoare o campanie electorală corectă și să informeze cei peste 300.000 de cetățenii din regiunea transnistreană, dar acest lucru a fost imposibil din cauza regimului de ocupație din regiune.

Mai mult, Alianța pentru Unirea Românilor a mai spus că socialiștii și comuniștii ar protesta „pentru dreptul de a frauda” și că manifestația acestora după decizia Curții de Apel Chișinău este „un joc de imagine”.

„Igor Dodon încearcă doar un joc de imagine și dorește să fraudeze votul prin mituirea alegătorilor și aducerea lor organizată la urne. Să faci proteste pentru că ți se limitează dreptul infracțional de a mitui alegătorul reprezintă o noutate europeană.

Cerem MAI să verifice intrările și ieșirile din regiunea transnistreană din ziua votului și să nu permită fraudarea alegerilor. Orice acțiune penală ulterioară este inutilă având în vedere că efectul votului rămâne”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR.

Partidul AUR a mai anunțat că va delega observatori pentru a sesiza orice neregulă care se poate comite în ziua votului.

Amintim că, joi, 8 iulie 2021, Curtea de Apel Chișinău a hotărât, cu numai trei zile înainte de alegerile parlamentare, reducerea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană de la 41 la 12. Ulterior, Igor Dodon, liderul PSRM, a catalogat hotărârea instanței drept „mai mult decât o crimă” și a anunțat proteste.

Se întâmplă după ce, tot ieri, a apărut o investigație internațională, în care scrie că liderul PSRM ar fi planificat să cheltuie pentru voturile din regiunea transnistreană peste un milion de euro, bani oferiți de Rusia.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol