AUR despre Legea Gazelor din Marea Neagră: e trădare, să le exploatăm noi

Este trădare, așa spune partidul AUD condus de către George Simion.

Acesta consideră că exploatarea trebuie să se facă de către români în interesul românilor și nu de către firme străine în interesul străinilor.

Iată care este comunicatul de presă emis de către AUR:

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) respinge categoric proiectul legii offshore și cere ca exploatarea gazelor naturale să se facă exclusiv de către companii românești.

Este foarte clar că din exploatarea gazului natural nu există niciun risc de a genera vreo pierdere economică. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru care niște investitori să vină și să exploateze acest gaz natural. La fel ca la liberalizarea prețurilor la energie, toate calculele sunt mincinoase. Nu există nicio rațiune pentru care o mare parte din beneficii să fie pierdute de statul român, în condițiile în care el este proprietarul resurselor naturale. Totodată, în forma actuală a legii, societățile comerciale nu vor fi obligate să vândă niciun metru cub din gazele naturale care aparțin României pe piața internă, iar din impozitarea veniturilor suplimentare care depășesc un preț de vânzare de 85 de lei pe MW, statul român s-ar putea să nu obțină niciun leu”, a declarat președintele AUR George Simion.

Statul român poate să-și extragă singur resursele și să le vândă tot singur, în interes național. De asemenea, statul poate și trebuie să răscumpere toate concesiunile importante de pe teritoriul României și să nu mai acorde alte concesiuni decât operatorilor care aparțin statului român. Continuarea exploatării resurselor de petrol și gaze naturale, în condițiile actuale, ar reprezenta nu doar o afacere foarte proastă, ci și un veritabil act de trădare națională. După actul criminal de privatizare a Petrom, această lege promovată de majoritatea PNL-PSD-UDMR vine să îngenuncheze încă o dată poporul român, condamnându-l la sărăcie. Toți cei care vor vota acest proiect vor figura în panoplia marilor trădători de neam”, a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post Kelemen Hunor își continuă agenda – Cere schimbarea Constituției României. Președintele, ales de Parlament
Next post Putin va fi invidios – Vasile Dîncu anunță că România vrea să cumpere submarine: „Marea Neagră este plină de rechini”