AUR denunță abuzurile și presiunile MAI și SIS în campania electorală ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Amenzi abuzive din partea colaboratorilor MAI, acțiuni de vandalizare ignorate de oamenii legii, dar și filarea ilegală a consultanților AUR – sunt doar câteva dintre abuzurile și neregulile semnalate de Alianța pentru Unirea Românilor în cadrul acestei campanii electorale.

În cadrul unei conferințe de presă, AUR a condamnat implicarea organelor de drept ale Republicii Moldova, în special a MAI și SIS, în campania electorală și a făcut apel instituțiilor statului să nu se subordoneze comenzilor politice și să nu împiedice buna desfășurare a campaniei electorale.

În context, președintele Alianței pentru Unirea Românilor, Vlad Bilețchi a declarat că, recent, autocarul AUR implicat în Caravana Unirii a fost vandalizat de o persoană în stare de ebrietate, care purta chipiu de la Partidul PACE, iar poliția nu a luat atitudine în acest sens. Ulterior, șoferul autocarului a fost amendat abuziv la Orhei, sub pretextul că ar fi staționat în timp ce debarca membrii și reprezentanții formațiunii, care participau atunci la un protest în fața Primăriei Orhei. Mai mult, Vlad Bilețchi a semnalat și faptul că mai mulți experți din România, care oferă servicii de consultanță formațiunii, sunt filați de angajați ai SIS.

„Chiar dacă Alianța pentru Unirea Românilor a apărut relativ recent pe eșichierul politic din Republica Moldova, am devenit în scurt timp un partid incomod sistemului. Asta pentru că noi nu operăm cu jumătăți de măsură, nu tolerăm fărădelegile și am denunțat din start sistemul corupt și mafiot din dreapta Prutului. Condamnăm aceste încercări disperate de a periclita buna desfășurare a campaniei electorale și cerem insistent instituțiilor de drept să respecte legea și să nu mai admită astfel de abuzuri”, a declarat acesta.

La fel, în cadrul conferinței de presă, candidatul AUR, Dorin Chirtoacă, a anunțat că miercuri, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins definitiv încercarea Partidului condus de Mark Tkaciuk de a scoate AUR din cursa electorală.

„Am fost martorii unei încercări disperate a trădătorilor de neam de a ne scoate din cursa electorală. Nu este o coincidență faptul că dintre toate partidele, s-a încercat anume înlăturarea Alianței pentru Unirea Românilor din cadrul acestor alegeri. Într-un final, dreptatea a triumfat, iar AUR rămâne în cursa electorală. Asta întrucât, pentru noi, legea este lege, iar noi am respectat fiecare prevedere a Codului Electoral. Sesizarea acestui partid neînsemnat demonstrează faptul că oamenii sistemului se tem de AUR”, a subliniat Chirtoacă.

La final, reprezentanții formațiunii au făcut apel către partidele de dreapta să respecte legea, făcând trimitere la implicarea instituției prezidențiale în campania electorală.

„Alianța pentru Unirea Românilor este singura formațiune care nu acceptă alianțe de compromis. Votul util este pentru AUR. Noi vom accede în Parlamentul de la Chișinău pentru a evita o alianță est-vest, iar singurii noștri parteneri din viitorul Legislativ vor fi cei de la PAS, PPDA și alte forțe pro-europene. Le cerem doar colegilor de pe dreapta să respecte legea și să înțeleagă că nu suntem dușmanii lor”, a declarat Igor Hâncu,

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol