USR dacă vrea să se țină de cuvânt să iasă din actuala coaliție de guvernare, restul este doar VRĂJEALĂ – CRITICII.RO
Distribuți acest articol

AUR, partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu, consideră că România are nevoie de bani pentru realizarea de fabrici.

„Europa oferă finanțări în medie de 200.000 de euro. Acestea nu ajută decât companiile mici, pot menține o economie națională la nivel de subzistență, ori noi nu asta ne dorim. Cumva am putea suspecta că acesta și este scopul real, nu ajutorarea noastră.

România trebuie să aibă o piață activă, să fie parte a comerțului internațional, dar acest lucru este posibil numai dacă susținem câteva ramuri economice importante. Cu firme de 200.000 de euro vom face schimburi numai între noi, nu ne vom putea bate cu companii internaționale de zeci de milioane de euro.

Trebuie să învățăm de la corporații și să facem din România o corporație” susține Marius Lulea, vicepreședinte AUR.

Acesta mai crede că statul român trebuie să intervină cu ajutor se stat și credite favorabile pentru companiile românești cu capital național:

„România trebuie să aloce bani pentru investiții majore în active de producție. Nu trebuie să fim buni la toate, trebuie să identificăm unde avem resurse și la ce ne pricepem.

Avem industria auto unde stăm bine, avem transportatorii care domină Europa dar ne mai trebuie 4-5 ramuri importante.

Agricultura și producția alimentară trebuie susținute chiar dacă asta înseamnă să subvenționăm toată activitatea și asta pentru a putea asigura securitatea alimentară.

Mai avem nevoie de o industrie grea cum ar fi cea metalurgică completată de industria constructoare de nave.

Pentru acest lucru este nevoie de ajutor de stat și de credite ieftine.

Așa cum la primării trimitem bani pentru drumuri, tot așa la privat trebuie să dăm bani pentru investiții” a declarat Marius Lulea, vicepreședinte AUR.


Distribuți acest articol