Claudiu Târziu, în sprijinul Patriarhiei Române. Identitatea religioasă a românilor de pretitutindeni este o prioritate – CURIERUL ROMÂNESC
Distribuți acest articol

Trupe rusești importante sunt comasate la granița cu Ucraina. Se are în vedere o posibilă intervenție armată pentru anexarea estului și sudului Ucrainei.

Vladimir Putin are nevoie de un război și noi teritorii anexate pentru a putea să se mențină la putere și a putea abate atenția publică internă de la problemele economice.

AUR a cerut astăzi, prin vocea lui George Simion și a lui Claudiu Târziu, cei doi copreședinți ai formațiunii, ca Ucraina să își respecte angajamentele și să ofere drepturi minorității românești din Ucraina.

Pe masa parlamentarilor AUR a ajuns un acord tehnico-militar prin care România poate furniza sau repara tehnică de război pentru Ucraina. Este un acord bun pentru economia României și pentru industria românească de apărare, însă nu putem uita de românii din Ucraina și asupra se duce o puternică politică de modificare a identității etnice.

AUR nu dorește să cadă pradă șantajului emoțional și geostrategic practic de UCRAINA și care consideră că poate face orice că România va ajuta pentru simplul motiv că Rusia va fi ținută departe de granița noastră de est.

Claudiu Târziu a susținut în cadrul unei conferințe de presă că acordul poate fi ratificat numai dacă Ucraian dă asigurări că se va respecta dreptul comunităților românești, fapt puțin probabil.


Distribuți acest articol