Distribuți acest articol

Sorin Muncaciu, deputat AUR dar și medic cu o largă experiență în SUA, a cerut ministerului sănătății să aplice o schemă de tratament ambulatoriu astfel încât formele ușoare și medii de boală să nu ajungă la spital sau să nu ajungă grave.

La acest moment, fără a se ști vreun motiv anume, ministerul sănătății refuză să ofere medicilor de familie o rețetă standard pentru un tratament. Formele ușoare pot fi depistate la timp și medicul de familie ar trebui deja să prescrie o schemă de tratament, fie ea gratuită, plătită parțial sau total pe bani, deși bani există. In acest fel boala ar fi stopată incă din primele faze ale evoluției sale și peste 90% din formele grave nu ar mai exista.

Cum este posibil să lași totul la voia întâmplării? Adică dacă corpul tău face față este bine, dacă nu, la spital. Românii nu trebuie să fie o statistică, ceea ce se întâmplă acum, când fiecare dintre noi este pe cont propriu. Știi să te descurci, ai un prieten care este doctor, poți obține o rețetă? Atunci ești posibil salvat, adică mai ai o șansă. Ești un nimeni, nu ai bani? Atunci statul te condamnă la moarte.

Politicienii poartă o bună parte din vină: nu lasă specialiștii să își facă treaba. Aceștia vin cu soluții, AUR le susține, dar ele sunt refuzate.

Unde sunt spitalele covid, unde sunt izoletele, unde sunt medicamentele necesare, doar am avut aproape 2 ani să le obținem.

AUR nu este împotriva vaccinării, AUR este pentru libertate, așa cum scrie și în constituția țării. AUR cere ca drepturile constituționale ale românilor să fie respectate în orice formă de criză sau pandemie.

Datorită unei clase politice catastrofale, unde de 30 de ani PSD și PNL fac legea, trecem dintr-o criză în alta.

Avem o pandemie de covid, dar ea se suprapune unei pandemii de cancer, unei pandemii a sărăciei și tot așa mai departe.

Nu putem soluționa aceste crize generate de partidele politice prin încălcarea drepturilor noastre constituționale, prin izolarea românilor în societate și încălcarea libertăților lor.

AUR a propus ca ministerul sănătății să nu se mai bazeze exclusiv pe vaccin ci să ofere și tratament așa cum se face cu orice pneumonie. Dacă lași o așa boală să facă ce dorește ea, sigur că ajungi la spital și mori. Ați văzut vreun român bolnav de pneumonie, atenție, nu răceală, și să își revină fără tratament? Dacă ai pneumonie și nu te tratezi de la început ai șanse mari să mori.

La nivel internațional există deja o experiență și se pot oferi scheme de tratament. Tocmai de aceea numărul de persoane infectate este mare, dar numărul de persoane decedate este mic.


Distribuți acest articol