Actualitate

AUR cere acord tacit pe eliberarea avizelor ISU: în loc de o lună durează un an. Arafat a blocat PNRR

Alianța pentru Unire Românilor cere simplificarea procedurilor de acordare a avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu și restrângerea tipurilor de clădiri care se supun acestei proceduri.

„Termenul legal de emitere al avizelor ISU este de maxim 1 lună, însă aceste avize durează în general mai mult de 12 luni. Nu este normal să fie așa, practic am blocat total investițiile publice.

Noi avem miliarde de euro primite prin PNRR dar nu avem capacitatea de implimentare datorită birocrației excesive.

La momentul de față la prea multe clădiri se solicită acest aviz, legislația trebuie modificată. Nici o investiție cu o valoare mai mică de 5 milioane de euro sau cu mai puțin de 200 de persoane nu ar trebuie să se supună acestei birocrații.

Asta nu înseamnă că regulile nu trebuie respectate, să țină proiectanții și construcțiile cont de norme” a declarat Marius Lulea, prim-vicepreședinte al AUR.

Alianța pentru Unire Românilor atrage atenția asupra faptului că sistemul de autorizare al construcțiilor și corupția generată de birocrație blochează și întârzie proiectele de investiții, atât cele de stat cât și private.

„Am suprabirocratizat totul. Nu este normal ca autorizarea unei construcții să implice ani de certificate de urbanism, PUZ-uri și PUD-uri, avize, acorduri și multă birocrație care generează corupție. Trebuie să se aplice acordul tacit și să mai eliminăm lucrările la care este necesară autorizarea.

Legat de avizele și autorizarea ISU este evident că Arafat nu este străin de acest lucru. Încep să cred că în mod premeditat blochează dezvoltarea României, atragerea de investiții și absorția de fonduri europene. Eu nu mai pot crede că este incompetență” a mai declarat Marius Lulea.

Back to top button