Actualitate

AUR avertizează: „Românii, jefuiți legal de Guvernul Ciucă. Se garantează profiturile colosale ale firmelor din energie de la bugetul de stat”

O nouă țeapă dată românilor: guvernul garantează profiturile colosale ale firmelor din energie, subvenționându-le de la bugetul de stat. Mai pe scurt, românii sunt jefuiți legal de Guvernul Ciucă, deoarece firmele din energie primesc banii prin ordonața care plafonează prețurile.

Companiile de energie nu vor avea niciun motiv să micșoreze tarifele, deoarece vor primi subvenția de la Guvern din banii românilor. Dacă românul de rând va plăti mai puțin la energie, va fi taxat prin altă parte de statul român.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenția că ordonanța de urgență privind preţurile la energie electrică şi gaze naturale, care va fi adoptată astăzi în ședința Executivului, reprezintă o nouă țeapă dată românilor. Prin această ordonanță, guvernul garantează profiturile colosale ale firmelor din energie, subvenționându-le de la bugetul de stat, adică din banii de pensii, alocații, salarii, drumuri, școli sau spitale.

„Pentru că prețul mare va fi compensat de stat, românii nu vor vedea acest lucru în facturile lor și nu vor plăti direct, ci indirect, prin mutarea banilor de la bugetul de stat către companiile energetice cu capital de stat, care plătesc clientela de partid a PNL și PSD. Practic, profiturile grase și nesimțite de pe o piață care nu este încă liberă vor ajunge la pilele, rubedeniile și amantele celor de la PNL și PSD”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„Spolierea românilor de către partidele sistemului este inadmisibilă. Reiterăm poziția noastră, și anume că singura soluție pe termen scurt la criza actuală a prețurilor la energie este revenirea la piața reglementată, iar pe termen mediu și lung, înmulțirea capacităților de producție și creșterea concurenței pe piața energiei”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button