Actualitate

AUR are toate resursele pentru a reforma serviciile publice de sănătate

Focare de infecție, personal insuficient, lipsa de eficiență, acesteas sunt principalele probleme ale sistemului de sănătate din România în acest moment, susține Ringo Dămureanu, reprezentatul AUR, Dolj.

„Pandemia a lovit puternic instituțiile de ocrotire socială , unitățile de asistență medico-socială și chiar spitalele. Cel mai mare spital din Oltenia era complet descoperit chiar în ceea ce privește unitatea de primiri urgențe, unde au fost focare de infecție, personalul era și încă este subdimensionat. Spitalele nu au medici infecționiști și ajung să facă naveta cu salvarea să transporte o fișă medicală de la un spital la altul ca să o poată vedea un medic infecționist. Spitalul Filantropia, Spitalul Clinic de Urgență din Craiova sunt unități care au carențe manegeriale majore”, a explicat Dămureanu.

„Este nevoie de un management peformant al serviciilor de sănătate. Un partid nou, cu oameni tineri și cu idei reformatoare, își poate pune amprenta pe aceste servicii publice de sănătate la nivelul județului Dolj”, a mai spus Ringo Dămureanu.

Back to top button