Actualitate

AUR acuză USR că lovește în economia României: vor să închidă AZOMUREȘ

GEORGE BADIU, vicelider AUR, acuză partidele actuale de populism și că nu urmăresc interesul național al României.

După ce a blocat construcția de hidrocentrale câțiva ani, acum USR vrea să distrugă industria chimică din România. Pentru a avea industrie chimică îți trebuie gaz ieftin , petrol ieftin și alte substanțe chimice care să fie utilizate în procesul de producție.

De obicei acestea provin din: Rusia, China sau India. Acestea sunt principalele state care furnizează materii prime economiei mondiale, restul nu sunt importante.

USR a propus o lege prin care să nu mai luăm gaz și petrol de la ruși. Cică așa am opri războiul. Afirmația este însă una falsă și nici un stat european important nu a renunțat la aceste resurse deoarece nu există alternativă.

Spre exemplu o bună parte din importurile și exporturile Germaniei privin din Rusia. GERMANIA importă minereuri, gaz și petrol și exportă înapoi mașini scumpe, mâncare și șampon. Dacă Germania ar renunța la resursele din Rusia atunci ar fi frig în case și un sfert din economia Germaniei ar trebui închisă. Sigur că acest lucru ar colapsa nu doar economia Germaniei ci și pe cea Europeană cu consecințe globale.

Așa se face că nemții nu sunt proști și nu vor renunța la importurile din Rusia.

George Badiu, vicelider AUR, acuză partidele actuale de populism dar că nu oferă soluții reale.Sigur că Rusia este un stat agresor iar Putin un criminal. Aceștia trebuie să plătească crimele din Ucraina.

„Datele problemei : Ca să ai în țară combinate chimice precum Azomures, îți trebuie gaze. Producția de gaze din România nu acoperă nici consumul pentru uz casnic, nemaivorbind de industrie. O creștere economică poate exista doar dacă materia primă este suficient de ieftină pentru a produce mărfuri competitive. Germania nu ar putea fi motorul UE fără gazul și petrolul rusesc. Încălzirea locuințelor a jumătate din populația Europei se face cu gaze de la ruși.
Dorințe exprimate de unii politicieni precum cel de mai jos : Să renunțăm la importul gazelor și petrolului din Rusia.
Inițiativa este bună teoretic, dar ce facem cu modalitatea de punere în aplicare ? Ce alternative rezonabile există? Petrol mai puțin și mai scump de la arabi, gaze de zece ori mai puține și de o sută de ori mai scumpe decât cele venite de la moscoviți…
Deci nu se poate renunța, așadar vorbim de o inițiativă populistă a useriștilor, care vor să pozeze în salvatorii nației. Până la urmă, nici nu este nevoie de o lege, căci problema importurilor este atributul exclusiv al guvernului. Ce treabă are Parlamentul ?
Consecințe : Este în stare Europa să reziste câțiva ani în frig și cu economia la pământ?
Bagă americanii bani pentru sprijinul economiei europene, sau doar pentru război?
Avem în țară politicieni ancorați în realitate sau majoritatea „fură curent” ?
Răspunsurile pot fi găsite de fiecare dintre noi, văzând cum se poziționează aceștia.
Un lucru este cert : Putin a depășit limitele, bancherii din SUA au un interes cinic de a menține conflictul din Ucraina, economia românească este praf, iar noi vom avea o perioadă foarte grea. Noroc că ne conduce fenomenalul Ciucă, altfel nu știu cum ne descurcam…”.

Back to top button