Actualitate

AUR a descoperit mai multe transporturi ilegale de lemn către fabricile austriece din Sebeș și Rădăuți. Poliția a fost sesizată

Lupta între AUR și companiile austriece care beneficiază de tăierea ilegală a pădurilor continuă.

După protestul impresionant din 16 ianuarie mai mulți parlamentari AUR s-au menținut pe poziție și au semnalat transporturile ilegale de lemn care au intrat pe porțile fabricilor din Rădăuți și Sebeș.

Este vorba mai exact despre transporturi de lemn ce aveau în acte mai puțin lemn declarat decât în realitate, adică s-a tăiat mai mult.

Practic fabricile care toacă pădurile României primeau marfă într-o cantitate mai mare decât cea menționată în avizul de transport, ceea ce nu ar fi posibil decât cu încălcarea legii.

Poate că în acest fel se justifică importurile fictive de material lemnos din alte state care nu își taie pădurile. Pentru a se putea justifica lemnul în plus băgat la procesare față de cel primit prin acte, companiile austriece întocmesc documente fictive pentru importuri de lemn.

Austria, Germania sau Olanda nu își taie pădurile, dar politicienii trădătorii din România și-au vândut ieftin resursele.

Poliția a fost sesizată cu privire la problemele semnalate.

Reprezentanții AUR susțin că vor rămâne pe loc până când problemele se vor soluționa, chiar dacă acest lucru înseamnă blocarea temporară a activității desfășurate ilegal.

Austria este țara care a blocat accesul României în spațiul Schengen.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button