Distribuți acest articol

Roman Ion Cristian, Președinte al ASOCIAȚIEI Taxiul cu Bomboane, a venit la emisiunea Obiectiv România pentru a ne povesti despre acțiunile frumoase pe care le face prin intermediul asociației. Urmăriți această emisiune pe Facebook prin linkul următor: https://fb.watch/5JSS983hRS/

Întrebat despre ideea Taxiului cu Bomboane, domnul Roman Ion Cristian răspunde: „În anii 90′ erau mulți copii la semafoarele din București, iar pentru că știam că banii nu vor ajunge la ei, întotdeauna aveam în mașină o mână de bomboane. În momentul în care mă apropiam de primul semafor al casei mele, se auzeau strigătele copiilor: ‘A venit mașina cu bomboane!’. Pentru că toți avem o perioadă mai puțin bună în viața noastră am ajuns să prestez și să îmbrățișez meseria de taximetrist. Am fost taximetrist patru ani de zile, timp în care împărțeam bomboane în taxi, acesta fiind modul meu în care mulțumeam oamenii care s-au plimbat cu mine.

O domnișoară ziaristă a scris pe blogul ei că s-a plimbat cu „Taxiul cu Bomboane”. Mi-a plăcut atât de mult, încât imediat fiul mei mi-a făcut o pagină pe Facebook – Taxiul cu Bomboane, unde îndemn oamenii să dea like. Am început să ne implicăm în foarte multe acte de caritate, iar la un moment dat, a trebuit să legalizăm acțiunea pentru că se strânsese foarte mulți oameni. „

Domnul Roman Ion Cristian vorbește despre cele mai importante campanii care au fost realizate și în ce constă o asemenea campanie: Proiectele pe care le desfășurăm sunt proiecte de suflet și ele iau naștere din necesitate, deci nu sunt niște proiecte pe care le visăm noi. Proiectele noastre au luat naștere din nevoi, iar primul proiect a fost cu câțiva ani în urmă, când mergeam singur prin spitale cu niște saci după mine și luam papucel cu papucel până la etajul 7.

În timpul petrecut la spitalul Marie Curie am văzut acele perne de spital pe care copiii erau obligați să doarmă. Acele perne trebuie să reziste la spălare, la dezinfectare, la uzură, este normal să fie mai solide și mai puțin confortabile. Prin urmare, am zis că următorul eveniment va fi „Pui de pernă”. De șase ani de zile, în săptămâna mare a Paștelui, avem un eveniment numit „Pui de pernă pentru un pui de om”.

Mergând cu puișorul de pernă prin spitale, îmbrăcat într-un costum de iepure mare albastru, am ajuns la etajul 5 al spitalului unde am cerut un pahar de apă. Cei de acolo au spus că nu au, dar că vine imediat cu ceva. S-au dus și au venit cu un borcănaș de coprocultură, nou evident, și am băut apă. Prin urmare, am spus că următorul eveniment se va numi „Cănuța cu bomboane”.

Urmăriți în continuare emisiunea prin linkul următor:


Distribuți acest articol