Actualitate

Asigurările ambasadorului UE la Chișinău legate de alegerile prezidențiale

Peter Michalko, ambasadorul UE la Chișinău, a dat asigurări că observatorii internaționali vor supraveghea desfășurarea alegerilor prezidențiale de la 1 noiembrie 2020. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, după o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. 

Am subliniat importanţa asigurării unor alegeri libere şi corecte, iar domnul Michalko ne-a asigurat că observatorii internaţionali vor supraveghea desfăşurarea alegerilor. I-am împărtăşit domnului Ambasador îngrijorările noastre cu privire la încercarea CEC de a bloca finanţarea candidaţilor de către partid şi cu privire la înregistrările prealabile false pentru deschiderea secţiilor de vot în Rusia, pe care CEC nu vrea să le verifice şi să le anuleze”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, părțile au discutat și despre programul UE pentru satele din Republica Moldova, „astfel încât să creştem bugetele lor pentru apeducte, drumuri, grădiniţe şi şcoli”. „Am accentuat şi importanţa acordării unor ajutoare de către Uniunea Europeană pentru oamenii în vârstă. Domnul Michalko ne-a asigurat că Uniunea Europeană va sprijini în continuare cetăţenii Republicii Moldova şi va promova consolidarea democraţiei în ţara noastră, iar alegerile libere şi corecte sunt elementul fundamental al unui stat democratic”, a mai punctat Maia Sandu.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button