Artiști din România și R. Moldova, printre participanții la Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, care se va desfășura la Chișinău în perioada 5-26 septembrie, va aduna laolaltă artiști din România, R. Moldova, Cehia, Georgia, Germania, Italia, Polonia, Rusia, Spania, Statele Unite ale Americii și Ucraina, informează Moldpres.

Solicitat de agenție, directorul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Ion Grosu, a menționat că la festival vor fi prezenți peste 20 de interpreți ai rolurilor centrale din cele șapte spectacole.

Din cauza măsurilor de protecție împotriva COVID-19, în sala de 1.100 locuri vor participa 250 de spectatori. Festivalul se va deschide pe 5 septembrie cu „Traviata”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi, dirijor-Andriy Yurkevych. Rolurile centrale vor fi interpretate de Celso Albelo (Alfredo) din Spania, Lucie Kankova (Violeta) din Cehia și Lucian Petrean (Giorgio) din România.

Pe 9 septembrie, va avea loc spectacolul „Don Quijote” de Ludwig Minkus, dirijor- Oleksiy Baklan, Rusia,  interpreți-Ana Sophia Scheller, SUA și Victor Ischuk, Ucraina, pe 12 septembrie-spectacolul „Aida” de Giuseppe Verdi (dirijor-Alexandru Samoilă, Rusia) și pe 16 septembrie-spectacolul „Macbeth” (dirijor-Nicolae Dohotaru).

La 19 septembrie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va fi prezentat spectacolul „Lacul Lebedelor” de P.I. Ceaikovski (dirijor-Piotr Staniszewski, Polonia) și pe  23 septembrie-spectacolul „Dama de Pică” de  P.I. Ceaikovski (dirijor-Anton Grișanin, Rusia).

Festivalul se va încheia pe 26 septembrie cu un concert de gală (dirijori-Nicolae Dohotaru și Svetlana Popova).

Cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” a avut loc în format online, iar deschiderea – în aer liber, la Castelul „Mimi” și închiderea – în scuarul Operei Naționale.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol