Distribuți acest articol

Derapaj din partea lui Raed Arafat. Avocatul Poporului a transmis că în situaţia în care suspendarea internărilor pentru intervenţii chirurgicale se va realiza prin ordin al ministrului Sănătăţii, acest lucru este neconstituţional şi nelegal. În răspuns, Raed Arafat lasă de înțeles că Constituția României este opțională și o va respecta în momentul în care consideră el.

Întrebat cum vede faptul că pacienţii ar putea ataca în contencios administrativ acest ordin, Arafat a răspuns că va explica şi în faţa instanţei motivele pe care le-a avut în vedere.

„Normal, este dreptul oricăruia să se îndrepte în justiţie. Vom explica în justiţie ce am făcut. Sperăm să înţeleagă lumea. Medicina are reguli şi principii. Cine vrea să vadă ce am aplicat – dacă respectă principiile internaţionale ale medicinei şi, mai ales, ale situaţiilor de dezastre medicale – o să înţeleagă că nu am ieşit deloc din normalitate şi din ce s-ar face în orice ţară.„, spune Raed Arafat.

Arafat a mai precizat că ordinul conform căruia, pentru o perioadă de 30 de zile, vor fi suspendate internările şi intervenţiile chirurgicale care nu reprezintă urgenţe a fost transmis spitalelor.


Distribuți acest articol