Actualitate

Șefă angajată de administrația Fritz, deși nu îndeplinea condițiile. Tânara a fost delegată de primar într-o functie de conducere

Angajata in Primaria Timisoara in conditii controversate, Rebecca Bedelean si-ar putea pierde jobul in instanta, dupa ce Agentia Nationala a Functionarilor Publici a cerut judecatorilor anularea unui concurs pentru falsificarea vechimii in munca.

Totul, dupa ce, in toamna anului trecut, desi nu indeplinea una dintre conditiile elementare, aceasta a fost totusi angajata pe un post de conducere in administratia Fritz.

Povestea a inceput in luna mai a anului trecut, cand Rebecca Bedelean a fost singura candidata la un concurs organizat pentru ocuparea unei functii de executie vacanta din clasa I, grad profesional principal, la Serviciul Spatii Verzi si Locuri de Joaca. Desi era singurul dosar depus, a fost respins de comisia de concurs pentru ca nu era indeplinita vechimea in specialitatea studiilor, de 5 ani.

Candidata a depus contestatie si, in cel mai scurt timp, ‘plangerea’ a fost analiza si aprobata, astfel ca Rebecca Bedelean s-a putut prezenta atat la proba scrisa, cat si la cea a interviului, iar, cu un punctaj la limita de jos, a reusit sa castige… concursul.

La scurta vreme dupa angajare, tanara a fost delegata de primar intr-o functie de conducere, cea de asa-zis ‘gradinar sef’, anuntata de Dominic Fritz inca de cand a ajuns in primarie. Astfel, Rebecca Bedelean a devenit sefa a Serviciului Amenajare Peisagistica, Biodiversitate si Ape.

Anuntul legat de deschiderea unui proces de catre ANFP la Tribunalul Timis a fost facut de consilierul social-democrat Radu Toanca.

Gradinarul sef al Timisoarei, trimis in judecata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici pentru falsificarea vechimii!
Sfidarea legilor si procedurilor administrative la care asistam de un an si jumatate in Primaria Timisoara se pare ca se apropie de sfarsit!

Dupa ce, in urma cu cateva zile, o instanta de judecata l-a obligat pe primar sa plateasca din propriul buzunar o parte din prejudiciul cauzat de un abuz administrativ unui om de afaceri timisorean, in data de 28 martie s-a consemnat o noua speta: intentarea unui proces a Agentiei Nationale a Functionarilor Publici impotriva PMT, primarului si a unei persoane care si-ar fi falsificat vechimea pentru a obtine un post de functionar public! Initial, Comisia de Concurs i-a respins dosarul, dar in urma presiunilor politice, atât de blamate de oamenii noi, activista USR a fost admisă la concurs de Comisia de Contestații și, mai mult decat atat, a devenit “gradinar sef“ – o functie prezentata cu emfaza in conferinte de primarul Fritz, platita pe masura din bani publici, dar total ilegala in acceptiunea Curtii de Conturi si a instantelor de judecata„, a transmis Radu Toanca.

Suntem in dialog cu reprezentantii Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), care contesta vechimea respectivului functionar. Exista o diferenta in interpretarea calculului vechimii de catre Agentie. ANFP sustine ca anii de munca in activitatea de specialist intr-o profesie liberala/in calitate de persoana fizica autorizata (PFA) nu intra in calculul vechimii de munca.

Conform prevederilor Art. 424 Alin. (3) din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ: „vechimea in specialitate este vechimea dobandita in temeiul unui contract individual de munca, al unui raport de serviciu sau ca profesie liberala, demonstrata cu documente corespunzatoare de catre persoana care a desfasurat o activitate intr-o funcţie de specialitate corespunzatoare profesiei sau specializarii sale. Constituie vechime in specialitate si vechimea dobandita in temeiul unui contract individual de munca, raport de serviciu sau ca profesie liberala in statele membre ale Uniunii Europene, precum si in alte state cu care Romania a incheiat convenţii de recunoastere reciproca a acestor drepturi, demonstrata cu documente corespunzatoare de catre persoana care a desfasurat o activitate intr-o funcţie de specialitate corespunzatoare profesiei sau specializarii sale.”

Asteptam decizia instantei pe aceasta speta. Dorim sa raspundem acuzatiilor care nu reflecta speta in fapt. in primul rand, pozitia ocupata de functionarul public nu este cea de Gradinar sef, aceasta pozitie nefiind ocupata in acest moment, ci este cea de sef Birou.

In al doilea rand, nu se poate discuta de falsificarea vechimii in aceasta speta, fiind o discutie legata strict de interpretarea calculului vechimii pentru profesiile liberale/PFA„, au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button