Anunțul MAI de la Chișinău: Cetățenii Republicii Moldova răpiți de forțele de la Tiraspol au fost eliberați

Doi cetățeni sechestrați la 7 octombrie 2020, de separatiștii de la Tiraspol, au fost eliberați. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Interne de la Chișinău. 

Structurile speciale ale MAI, împreună cu alte instituții responsabile în gestionarea acestui caz, au întreprins toate măsurile necesare pentru eliberarea cetățenilor Republicii Moldova, sechestrați la 7 octombrie din orașul Camenca. Aceștia sunt în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare conform legii și despre rezultatele anchetei vom informa opinia publică ulterior”, a menționat instituția fără a preciza numele persoanelor eliberate.

Potrivit anumitor surse, ar fi fost eliberați polițistul Andrei Amarfii și cetățeanul Alexandru Puris.

Menționăm că separatiștii din regiunea transnistreană au declarat deschis sezonul de răpiri. Astfel, în dimineața zilei de ieri, structurile de forță de la Tiraspol l-au sechestrat din curtea propriei case din Camenca pe Andrei Amarfi, un polițist, angajat al Inspectoratului din Florești, Republica Moldova, iar ziua, în amiază mare, a fost răpit Adrian Glijin, un alt bărbat de 41 de ani din satul Cuzmin, raionul Camenca.

Ulterior, Alexandru Jizdan, președintele Comisiei Securitate a Parlamentului, a declarat că încă doi cetățeni au fost răpiți de așa-numitele structuri de forță de la Tiraspol. „În cadrul audierilor s-a confirmat că au fost răpiți patru cetățeni ai R. Moldova. E vorba de cetățenii Amarfi, Glijin, Puris și Mânzărari. S-a stabilit că operațiunea a fost făcută de așa-numitul MGB din Transnistria. E o operațiune bine organizată, fiindcă sunt elemente ale operațiunilor speciale, cu implicarea trupelor speciale”, a spus Alexandru Jizdan.

Totodată, aşa-numitul minister de externe de la Tiraspol susţine că doi cetăţeni ai Republicii Moldova au fost eliberaţi. Astfel, potrivit sursei, pretinsele organele „au reţinut un grup de persoane pentru săvârşirea infracţiunilor pe teritoriul regiunii transnistrene. Din acest grup, două persoane sunt angajate ale structurilor de forţă ale Republicii Moldova”.

De asemenea, separatiștii au mai punctat că în cadrul discuţiei telefonice dintre Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski, în spiritul „dialogului constructiv şi al umanităţii”, organele neconstituţionale din regiunea transnsitreană „au decis” să elibereze cei doi angajaţi ai structurilor R. Moldova.

Cu aproximativ două ore înainte ca ministerul de Interne de la Chișinău să anunțe despre eliberarea a două persoane sechestrate, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că a discutat personal cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, căruia i-a cerut „să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri și să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate”.

 » sursa: www.infoPrut.RO